REPARAȚII ASFALT – READUCEREA SUPRAFETELOR LA STAREA INITIALĂ
Reparatiile in asfalt, indiferent ca se refera la suprafete mari sau mici ori fisuri/crapaturi in asfalt, necesita o atentie deosebita nu doar pentru ca prezinta un real pericol pentru participantii la traficul auto si pietonal, ci si pentru faptul ca daca nu sunt inchise la timp acestea se largesc la fiecare schimbare de temperatura in special de toamna pana primavara dar si in anotimpul cald prin actiunea apei si a rotilor autovehiculelor.




Problema gropilor poate fi rezolvată.
Administratorii de drumuri și de străzi se confruntă ȋn permanenţă cu starea de degradare a drumurilor. Gropile sunt principalele defecte ale ȋmbrăcăminţilor rutiere bituminoase. Cauzele apariţiei acestora ţin de modul ȋn care drumurile/străzile au fost proiectate şi executate, de materialele utilizate, de gradul de solicitare a acestora sub trafic intens, de gradul de ȋmbătrȃnire dar nu ȋn ultimul rȃnd de modul ȋn care drumurile şi străzile sunt ȋntreţinute şi reparate.

Ȋn condiţiile ȋntreţinerii si reparării necorespunzătoare, situaţia se agravează continuu.
Agravarea defectelor se datorează ȋn special neglijării operaţiilor de mentenanță preventivă a drumurilor prin lucrări de calitate, executate la timp. Fisurile, crăpăturile, faiantările pot fi originea gropilor dar acestea apar ȋn special pe timp friguros datorită fenomenului de ȋngheţ/dezgheţ.
Atunci când drumurile si străzile sunt acoperite cu zăpadă se ȋmprăştie material antiderapant cu conținut ridicat de sare care datorită efectului hidrofob pronunțat contribuie semnificativ la aparitia degradărilor. Dacă ȋn această perioadă nu se intervine rapid starea drumurilor şi a străzilor se agravează, gropile devin cratere. Din păcate administratorii drumurilor şi a străzilor solicită singura tehnologie cunoscută respectiv, plombarea cu asfalt rece din sac. Oricum primăvara se impun reparaţii de anvergură deoarece degradările continuă.

Reparații locale prin plombări
Intervenţiile de urgenţă se impun atunci cȃnd gropile apar şi nu trebuiesc acceptate amȃnări. Ȋn caz contrar agravarea defectelor compromit asigurarea viabilităţii părţii carosabile şi pun ȋn pericol siguranţa circulaţiei.
Oferim servicii profesionale de intretinere curenta a drumurilor prin plombari de urgenta si in anotimpul rece cu asfalt cilindrat, prin reciclarea asfaltului. Aceasta metoda are la baza incalzirea asfaltului prin topirea bitumului din compozita asfaltului, la o temperatura la care se poate face prelucrarea asfaltului prin regenerare cu adaos de bitum.
Lucrari de intretinere a suprafetelor asfaltice executate cu mastic bituminos
Colmatarea este una din metodele de intretinere, care asigura exploatarea in bune contidii a drumurilor.
Sigilarea rosturilor este sistemul adecvat pentru mentinerea in conditii bune a drumurilor si cresterea duratei lor de viata. De fapt, fisurile in pavaje permit apei sa patrunda in straturile interioare ale drumului ce cauzeaza pe viitor aparitia mai multor fisuri, gropi și, eventual, o defalcare majora a drumului, ducand astfel la reparatii inutile si costisitoare. Pentru a minimiza aceste probleme, etansarea fisurilor cu sigilant cu polimer fierbinte / mastic cauciucat este esentiala.
Lucram cu echipament profesional de colmatat rosturi pentru o executie corecta a colmatarii si pentru marirea perioadei de exploatare a drumurilor si parcarilor, cu ajutorul acestei procedure de intretinere
